Nils Politt rondt ploegenwerk af en wint Rund um Köln

 

Nils Politt (Bora-hansgrohe) heeft zondag de Rund um Köln op zijn naam gebracht. De Duitser rondde het ploegenspel perfect af. Ploegmaat Danny Van Poppel finishte als tweede, Nikias Arndt werd derde. Dylan Groenewegen won driekwart minuut later de sprint van een uitgedund peloton. Jasper Philipsen eindigde als zesde.

Raf HermansBron: BELGA

De Duitse semiklassieker werd een nerveuze bedoening met tal van aanvallen. Het peloton brak finaal in stukken, een groep van zo’n 20 renners scheidde zich af. Onder hen ook topsprinters Groenewegen, Sam Bennett en Jasper Philipsen, Arnaud De Lie was daar niet bij.

Bora-hansgrohe was met vijf in die kopgroep en speelde z’n meerderheid uitstekend uit. Op 60 km van het eind slopen Van Poppel en Politt weg, Nikias Arndt pikte aan. De samenwerking was uitstekend vooraan, het trio bleef op kop. Politt versnelde op 5 km en soleerde naar de zege.

Hij volgt op de erelijst Baptiste Planckaert op die de laatste editie won in 2019. Voor de 28-jarige Politt is het zijn vijfde profzege. In 2021 won hij een rit en het eindklassement in de Deutschland Tour. Dat jaar won hij ook een rit in de Tour. In de 2018 won hij eveneens een rit in de Deutschland Tour.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Nils Politt

Video

Keuze van de redactie