Clubicoon Artem Dzyuba verlaat Zenit Sint-Petersburg

 ©  REUTERS

Aanvaller Artem Dzyuba heeft zondag aangekondigd dat hij Zenit Sint-Petersburg verlaat. De Russische ster vroeg twee maanden geleden om niet opgeroepen te worden voor een stage met de Russische nationale ploeg, vanwege het conflict in Oekraïne.

Bron: BELGA

“Sint-Petersburg, bedankt voor alles!”, schreef de 33-jarige Dzyuba op Instagram. Daarbij deelde de spits een video waarin hij verkleed als superheld voor de Gazprom Arena, het stadion van Zenit, afscheid neemt van de club.

In een persbericht bedankt Zenit Sint-Petersburg Dzyuba voor zijn “sprankelende spel, ongelooflijke toewijding, doelpunten, assists, records en onze gezamenlijke overwinningen”.

De aanvaller kwam in de zomer van 2015 bij Zenit terecht. Zaterdag speelde hij zijn laatste wedstrijd in de competitie tegen Nizhny Novgorod (1-0 nederlaag). Met Zenit veroverde Dzyuba vier opeenvolgende landstitels, tussen 2019 en 2022. Hij maakte 108 doelpunten in 249 wedstrijden. Het is niet duidelijk of hij in Rusland blijft of naar het buitenland trekt.

 ©  ISOPIX

Midden maart vroeg de aanvoerder van de Russische nationale ploeg aan bondscoach Valeri Karpin hem niet op te roepen voor een stage op het einde van de maand, dit vanwege de moeilijke situatie in Oekraïne. Dzyuba heeft er familieleden wonen. 

Na de inval van Russische troepen in Oekraïne hebben de FIFA en de UEFA aangekondigd dat de Russische nationale ploegen en clubs tot nader order van al hun competities worden uitgesloten.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen