Red Panthers gaan nipt onderuit tegen Spanje in Hockey Pro League, gelijkspel en winst met shoot-outs voor Red Lions

 

 ©  BELGA

Wisselend succes voor de Belgische hockeyploegen. De Red Panthers hebben vrijdag in de Hockey Pro League een nederlaag geleden tegen Spanje (1-2), de Red Lions speelden 3-3 gelijk tegen de Spanjaarden en wonnen met shoot-outs.

Bron: BELGA

In de vierde minuut opende Ambre Ballenghien de score voor de Red Panthers na een strafcorner. Laura Barrios (42.) hing in de derde periode de bordjes in evenwicht. In het laatste quarter lukte Georgina Oliva (51.) de winnende treffer.

In de stand zien de Red Panthers Spanje over zich heen springen naar de zesde plaats. Spanje telt nu 9 punten. België heeft 6 punten, maar heeft wel twee matchen minder gespeeld.

Om 20u30 spelen de Belgische mannen eveneens tegen Spanje in het kader van de Hockey Pro League. Zaterdag nemen de Red Panthers en Red Lions het opnieuw op tegen de Spanjaarden.

Voor de Red Panthers staan de confrontaties in de Pro League voornamelijk in het teken van het WK, dat van 1 tot 17 juli zal plaatsvinden in Nederland en Spanje.

 

 ©  BELGA

Red Lions winnen shoot-outs

De wereld- en olympische kampioenen kwamen in het Sportcentrum Wilrijkse Plein in Antwerpen 0-1 achter na een treffer van Marc Reyne (15.). Dat was ook de stand bij de rust. In het derde kwart verdubbelde Marc Miralles (38. pc) de Spaanse voorsprong. John-John Dohmen (39.) lukte onmiddellijk de aansluitingstreffer maar vrijwel meteen liep Spanje via Alvaro Iglesias (40. pc) opnieuw uit. In het vierde en laatste kwart zorgde Tom Boon (47., 55.) met twee doelpunten voor het gelijke spel.

In de shoot-outs haalden de Lions het met 3-2, goed voor een bonuspunt. Gauthier Boccard, Arthur De Sloover en Simon Gougnard scoorden, Victor Wegnez en Tanguy Cosyns misten maar Spanje ging drie keer de fout in tegen Vincent “The Wall” Vanasch.

Voor de Red Lions, titelverdediger in de landencompetitie, was het de tweede draw. Ze wonnen ok al drie keer en leden twee nederlagen. In het klassement staat het team van Michel van den Heuvel zesde met 12 punten. Spanje is met 12 punten uit elf matchen zevende.

Morgen/zaterdag treffen beide landen elkaar op dezelfde locatie nog een tweede keer. In de vrouwencompetitie verloren de Red Panthers vrijdag met 1-2 van hun Spaanse collega’s. Zaterdag spelen ook zij opnieuw tegen elkaar.

 

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Red Panthers

Video

Keuze van de redactie