Omgevallen bomen veroorzaken hinder

Een omgewaaide boom versperde de Blommerschotsebaan in Wechelderzande. 

Een omgewaaide boom versperde de Blommerschotsebaan in Wechelderzande. © RR

Lille

De straat Hoeven in Poederlee is sinds donderdagmiddag afgesloten voor het verkeer door stormschade. Ook op andere plaatsen in Lille was er overlast door omgewaaide bomen. De hinder ging gepaard met stroomonderbrekingen.

Tijdens de doortocht van het hevig onweer is aan Hoeven, een zijstraat van de Lichtaartsesteenweg in Poederlee, een boom op een elektriciteitskabel terechtgekomen. De ontwortelde boom zorgde er niet alleen voor dat het wegdek van Hoeven omhoog werd gestuwd.

Ook aan de Zielestraat in Poederlee werd een stroomkabel geraakt. Er vielen nog bomen om aan Groesaard in Poederlee, Blommerschotsebaan in Wechelderzande en op de Goordreef en aan het kerkhof in Gierle. Op de Houtzijde in Lille hing er een elektriciteitskabel laag over de grond.

Een deel van de bewoners van Hoeven en de Lichtaartsesteenweg moest het zonder stroom stellen. Ook in grote delen van Wechelderzande en Lille viel de stroom uit bij duizenden gezinnen. Arbeiders van de gemeente en Fluvius kwamen ter plaatse om het euvel te herstellen. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio