Wielrennen junioren Spie-Internationale Driedaagse Axel

Tyson Borremans bewaart goede herinneringen aan Axel: “Geen risico’s nemen op de kasseien”

Tyson Borremans: “Ik weet wat er me te wachten staat.”

Tyson Borremans: “Ik weet wat er me te wachten staat.”© Geert De Rycke

Vrijdagavond wordt in Axel de Spie-Internationale Driedaagse Axel opgang geschoten. Deze UCI-wedstrijd geniet naam en faam in het wielerpeloton. De vedetten van nu stonden jaren geleden als nobele onbekende aan de start in Zeeland. Doen de namen van Thor Hushovd, Tom Boonen, Sir Bradley Wiggins, Dylan Van Baarle, Jasper Stuyven, Dylan Groenewegen, Fabio Jakobsen en Tom Pidcock, om maar die te noemen, belletjes rinkelen? Zij sieren het palmares van deze vermaarde rittenkoers in Zeeland en in Velzeke waar de slotrit wordt afgewerkt.

Freddy De Geest

Kiezen is verliezen. Dit weekend is er niet alleen de vermaarde Spie-Internationale Driedaagse Axel, maar ook de Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde en een Nations Cup-wedstrijd in Frankrijk. Begrijpe wie kan. Axel heeft dat op de rest voor dat hun organisatie naam en faam verwierf door de jaren heen. Het imposante palmares is er niet vreemd aan. Geraardsbergenaar Tyson Borremans proefde vorig jaar van deze driedaagse. “In de slotrit in Velzeke werd ik 15de. Ik eindigde in het jongerenklassement 7de. Ik weet wat er me te wachten staat. De eerste twee ritten draaien wellicht op een pelotonspurt uit. Vrijdagavond voorspelt men slecht weer. Is het zo, dan wordt het gevaarlijk op de kasseien. Ik ga geen risico’s nemen want ik wil de slotrit in Velzeke niet hypotheken. Ik verkende die rit al verschillende keren en heb er mijn zinnen opgezet”, zegt Tyson.

“Zondag eindigde ik 6de in het PK in Pollare. Ik klopte er Steffen De Schuyteneer in de pelotonspurt. Het volstaat niet voor een selectie voor het BK. In deze driedaagse wil ik het ongelijk van de selectieheren aantonen. Door corona moest ik in de paasvakantie toekijken. Daardoor heb ik tijd verloren. Vanaf nu werk ik naar de Tour du Valromey toe. Daar wil ik op mijn best zijn.”

PROGRAMMA

Vrijdag: Axel, start om 17 uur voor 102,3 km. Aankomst aan de Kanaalkade.

Zaterdag: Westdorpe, start om 9.30 uur voor de ITT over 11,9 km. Sluiskil, start om 17 uur voor 80,5 km. Aankomst aan de Baljuwlaan.

Zondag: Velzeke, start om 12.30 uur voor 99,9 km. Aankomst aan het Romeins-plein.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio