Wielrennen  Junioren PK in Galmaarden

Matis De Meijts na zilveren plak: “Klaar voor Ronde van Vlaanderen”

Hernenaar Matis De Meijts krijgt voor aanvang van de examens nog een paar kansen om zich te onderscheiden.

Hernenaar Matis De Meijts krijgt voor aanvang van de examens nog een paar kansen om zich te onderscheiden. © GEERT TRESIGNIE

Hernenaar Matis De Meijts (17) deed zondag in Galmaarden in de slotronde een gooi naar de provinciale titel, maar beet zich de tanden stuk op Milan De Ceuster. Met een zilveren medaille om de hals trok de klimmer niet met lege handen huiswaarts.

Wim Redant

“Vrij snel reed een groep weg waarin alle ploegen vertegenwoordigd waren behalve Acrog-Tormans”, vertelt Matis De Meijts. “Ik stond als eenzaat van de ploeg aan de start en ook ik miste de goede slag. Samen dienden we dus te achtervolgen. De drie ploegmaats demarreerden in de finale om beurten zodat ik wat gevangen zat. Zo raakte De Ceuster voorop met Dario Van Der Heyden. Ik schudde in de voorlaatste ronde serieus aan de boom en zette zo een counter op waardoor zich een select groepje vormde. Op de slotklim zette ik de gashendel open. Ik raapte Van Der Heyden op en kreeg De Ceuster in het vizier, maar die speelde het slim door te doseren op de klim waardoor hij nadien niet kraakte.”

“Ik ben tevreden met mijn zilveren medaille, maar toch ook wat teleurgesteld omdat de provinciale titel erin zat. Het PK werd gereden in mijn achtertuin op een parcours waar ik regelmatig op train. Met de loden zon en snerpende wind als potenbrekers naast de vele hoogtemeters merkte ik dat vele renners tegen de krampen aan zaten. Zelf voelde ik me in de finale nog best sterk.”

Voor aanvang van de examens krijgt De Meijts nog een paar kansen om zich te onderscheiden.

“Ik ben klaar voor de Ronde van Vlaanderen zondag in Oudenaarde. Eerst zou ik starten in de 3daagse van Axel, maar de Ronde spreekt me aan met de Wolvenberg als scherprechter. Het is een nieuw project waardoor het nog geen UCI-koers is, maar het deelnemersveld oogt wel internationaal. Een week na de Ronde volgt het BK in Moorslede. In de zomer piek ik naar de Tour du Val Romey en de klimkoersen. Ik voel me goed bij mij trainer Loïc Segaert, de broer van Europees tijdritkampioen Alec Segaert.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio