Rijkevorselse Wielertoeristen rijden in nieuwe tenue voor vijftigste verjaardag

De Rijkevorselse Wielertoeristen deden zaterdag een fotoshoot. 

De Rijkevorselse Wielertoeristen deden zaterdag een fotoshoot. © Ronny van den Ackerveken

Rijkevorsel -

Bij hoofdsponsor Van Roey hebben de Rijkevorselse Wielertoeristen zaterdag een fotoshoot gedaan. De club is een halve eeuw geleden opgericht en dat vormde de perfecte aanleiding om de leden op de foto te zetten in de nieuwe uitrusting.

Ronny van den Ackerveken

Het was de inmiddels overleden Louis Peeters die in 1972 de Rijkevorselse Wielertoeristen heeft gesticht. “Vandaag hebben we ongeveer 135 actieve leden”, zegt voorzitter Frank Vermonden. “Die rijden in vijf ploegen met elk aangepaste snelheden. Een groepsfoto was al een tijdje geleden. Op onze nieuwe tenue hebben de mouwen een goudkleurige rand voor het vijftigjarig bestaan.” De E-ploeg heeft de hoogste gemiddelde leeftijd. Sommige leden rijden al lang mee met de Rijkevorselse Wielertoeristen. “Mijn eerste rit met de Rijkevorselse Wielertoeristen dateert van zo’n 45 jaar geleden”, vertelt Roger Willems (76). “Aan de fietsreizen naar het buitenland heb ik mooie herinneringen. Op de overnachtingsplaatsen plaagden we elkaar wel eens door iemand in het zwembad te gooien.”

De E-ploeg van de club, met vooraan Frans Tengrootenhuysen, Roger Willems en Jos Laureys. Achteraan Peter Roels, Ray Vanheuckelom, Frans Van Opstal en Frans Huysmans.

De E-ploeg van de club, met vooraan Frans Tengrootenhuysen, Roger Willems en Jos Laureys. Achteraan Peter Roels, Ray Vanheuckelom, Frans Van Opstal en Frans Huysmans. © Ronny van den Ackerveken

Scherpenheuvel

Ook Frans Tengrootenhuysen (79) is al meer dan veertig jaar aangesloten. “Met de E-ploeg rijden we vier keer per week een rit. Lange ritten van een honderdtal kilometer wisselen af met kortere van 50 of 60 kilometer. Elke dinsdag fietsen we naar Scherpenheuvel als het geen slecht weer is.” De oudste van de Rijkevorselse Wielertoeristen is de 89-jarige Jos Laureys. “Ik ben pas beginnen te fietsen toen ik op mijn 58 jaar met pensioen ging. Mijn gemiddelde snelheid is 22 kilometer per uur”, zegt hij. Op het sportgala van de gemeente Rijkevorsel begin deze maand werd Jos gehuldigd omdat hij op hoge leeftijd nog steeds meerdere keren per week fietst.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio