Inbrekers forceren foodtruck Burgerkot, maar druipen af zonder buit

De inbrekers drongen het Burgerkot van Kevin Deelen binnen via de luifel. 

De inbrekers drongen het Burgerkot van Kevin Deelen binnen via de luifel. ©  Ronny van den Ackerveken, rr

Rijkevorsel -

Kevin Deelen, de eigenaar van het Burgerkot dat elk weekend in de late uurtjes naast de kerk van Rijkevorsel staat opgesteld, merkte donderdag dat inbrekers waren binnengedrongen in de foodtruck. Ze probeerden de kassa mee te nemen, maar dat is niet gelukt. Een koffer met daarin een olie- en temperatuurmeter werd in de buurt aangetroffen.

Ronny van den Ackerveken

Het Burgerkot verkoopt Bicky Burgers en staat op weekdagen naast het huis van Kevin Deelen op de Vlimmersebaan in Sint-Jozef Rijkevorsel. Daar opende hij vorig jaar ook het Burgerpand. “De inbraak in de foodtruck is woensdagnacht gebeurd”, vertelt Kevin Deelen. “Ik was nog televisie aan het kijken, maar heb niets verdachts gehoord. Pas toen donderdagnamiddag een familielid langskwam, merkte die dat de luifel van het Burgerkot openstond. Er hangt een camera in die reageert op beweging dus ben ik de beelden gaan bekijken.”

 

 ©  ram

“Daarop is te zien hoe rond 2u iemand met een mondmasker en een kap de luifel heeft opengebroken. Hij klom naar binnen en probeerde de kassa open te maken. Dat lukte niet, er zat trouwens alleen maar wat kleingeld in. Daarna wilde hij de tablet bij de kassa meenemen, maar die zat te goed vast. Op beelden van een veel later tijdstip was de camera naar beneden gericht. Toch kon je volgen hoe een wellicht tweede persoon aan het rondneuzen was en drank uit de koeling nam.”

De camerabeelden van de inbraak zijn aan de politie bezorgd.

De camerabeelden van de inbraak zijn aan de politie bezorgd. © rr

Verontrustend

Kevin Deelen ging er vanuit dat behalve wat drinken er niks gestolen was. “Vrijdagvoormiddag hebben attente buurtbewoners de koffer met de temperatuur- en oliemeter teruggebracht. Die was blijkbaar door de daders ergens in de kant gesmeten. Ik vind het verontrustend dat de twee inbrekers zonder enige schaamte bijna twee uur lang hun gang konden gaan. Donderdagavond ben ik niet met een gerust gevoel gaan slapen. De beelden zijn aan de politie bezorgd en we gaan meer veiligheidsmaatregelen nemen. Gelukkig is de schade aan het Burgerkot niet te groot en kan de foodtruck dit weekend op de vertrouwde plaats aan de kerk in Rijkevorsel staan”, aldus Kevin Deelen.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio