Graffiti vestigt aandacht op veiligheid voor fietsers

Aan de Stadionlaan in Beerse liet de Kidsclub een opvallende graffititekening maken waarbij aandacht wordt gevraagd voor de veiligheid van de fietsers. 

Aan de Stadionlaan in Beerse liet de Kidsclub een opvallende graffititekening maken waarbij aandacht wordt gevraagd voor de veiligheid van de fietsers. © Vaart Beerse

Beerse

De nieuwe kinderraad De Kidsclub uit Beerse is volop bezig met de uitvoeringen van enkele projecten om de veiligheid van fietsers in het verkeer te verhogen. Aan drie speelpleintjes in de hele gemeente verschenen opvallende graffititekeningen.

De jongeren van de Kidsclub kregen enkele maanden geleden van het lokaal bestuur van Beerse groen licht voor het uitdelen van spaakreflectoren aan kinderen van 3 tot 12 jaar. De Kidsclub deelde de setjes van telkens twaalf spaakreflectoren uit via de scholen in Beerse en Vlimmeren.

Ook het beschilderen van fietspaden aan speelpleintjes is intussen uitgevoerd. De voorbije dagen verschenen op drie plaatsen ook opvallende graffititekeningen in de buurt van speelpleintjes. Dat gebeurde in samenwerking met de creatievelingen van Graffitinetwerk.

“Door aan drie speelpleinen een ludieke grondschildering te maken, wil de Kidsclub mensen oproepen om met de fiets naar speelpleintjes te trekken om daar te gaan spelen. Ook automobilisten moeten voorzichtig zijn als er fietsers in de buurt zijn”, zeggen de initiatiefnemers bij het lokaal bestuur van Beerse. In de grondschilderingen aan de Stadionlaan, aan het Krommenhof in Beerse en aan Vlimmerlee in Vlimmeren zijn optische illusies verwerkt die bij de weggebruikers de nodige aandacht opwekken. (bvdl)

Ook aan Vlimmerlee in Vlimmeren trekt deze graffiti in de vorm van een verkeersbord de aandacht. 

Ook aan Vlimmerlee in Vlimmeren trekt deze graffiti in de vorm van een verkeersbord de aandacht. © Vaart Beerse

De Kidsclub van Beerse liet ook een tekening maken aan het speelplein Krommenhof.

De Kidsclub van Beerse liet ook een tekening maken aan het speelplein Krommenhof. © Vaart Beerse

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio