Startende creatieve onderneemsters tonen zich in pop-up

Kim, Nicky, Inez, Hanne, Merel en Sofie zetten zondag hun creaties in de kijker.

Kim, Nicky, Inez, Hanne, Merel en Sofie zetten zondag hun creaties in de kijker. © Ronny van den Ackerveken

Merksplas, Rijkevorsel, Turnhout, Arendonk, Meer, Beerse -

Onder de noemer ‘Samen groeien’ zetten acht creatieve dames zich op zondag 15 mei in de kijker met een pop-up in de Heidestraat in Merksplas. Bezoekers krijgen de gelegenheid om op een tastbare manier kennis te maken met het talent dat in elk van hen schuilt.

Ronny van den Ackerveken

Voor Hanne Marynissen van Maryn Jewels uit Merksplas is het niet de eerste keer dat ze startende onderneemsters een springplank biedt. “Een reclamefolder mist vaak effect. Als je kan proeven, ruiken en beleven, kun je een nieuwe onderneming pas echt ontdekken. We stellen alle standjes op rond een binnenplein, er kan ook iets gegeten en gedronken worden.” Merel Schoenmaekers uit Merksplas is vorig jaar gestart met Jolie Bedrukkingen. “Ik heb voor mijn cameo in het kleuteronderwijs een papiersnijder gekregen. Die gebruik ik om gepersonaliseerde cadeaus en bedrukkingen te maken.” Inez Uydens uit Rijkevorsel heeft met Zenico haar droom gerealiseerd. “Met lasersnijden en graveren van op maat gemaakte decoratie en cadeaus kan ik mijn creatieve ei kwijt. Dat gebeurt zowel op hout als op glas. Ik heb klanten gehad voor onder andere communies, huwelijken en memoryboxen. Het vormt een fijne afwisseling met mijn hoofdberoep.”

Verjaardagskronen

Aromatherapeut Kim Lauryssen uit Meer (Hoogstraten) heeft in maart Mik Geurbeleving opgericht. “Het is een uit de hand gelopen hobby. Ik bied ondersteuning op maat om ongemakken op een natuurlijke manier op te lossen met tips en recepten in plaats van met medicatie . Binnenkort studeer ik af als herborist.” Voor creatieve kaartjes en illustraties kan je bij Nicky Van Rooij uit Arendonk terecht. “Het gamma van Creakaartjes is heel breed, van uitnodigingen tot visitekaartjes en verjaardagskaarten. Ik probeer er telkens iets persoonlijks van te maken. Naast illustraties werk ik ook met lijntekeningen.” Sofie Boons uit Turnhout liet zich voor de naam Sjapoo & Co inspireren door het Franse woord voor hoed. “Bij mij is het begonnen met een verjaardagskroon te maken voor mijn metekind. Ik bedruk ook vlaggenlijnen en cadeaus op een originele manier. Door het coronavirus en de vele verjaardagen die thuis gevierd werden, heeft mijn onderneming een boost gekregen.”

De pop-up in de Heidestraat 46 in Merksplas opent om 14u en duurt tot 17u. Ook nagelstylist Nails Douro uit Beerse en gepersonaliseerde accessoires Memorium uit Lokeren doen mee.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio