Tienersensatie Carlos Alcaraz stuurt na Rafael Nadal nu ook Novak Djokovic naar huis in Madrid na ware marathonmatch

 

 ©  REUTERS

De Spaanse tienersensatie Carlos Alcaraz (ATP 9) is de eerste finalist van het ATP Masters 1.000-toernooi in Madrid. Het 19-jarige toptalent pakte na een ware slijtageslag de scalp van de Servische nummer een van de wereld Novak Djokovic. 6-7 (5/7), 7-5 en 7-6 (7/5) waren de setstanden na een marathonmatch van meer dan 3,5 uur. Vrijdag was Alcaraz nog te sterk voor Rafael Nadal, zijn landgenoot en grote idool. In de finale wacht de Duitser Alexander Zverev.

Maarten Vanhoof, Jens HeylenBron: BELGA

Alcaraz heeft er meteen ook een aantal records bij. Zo wordt hij de jongste speler die de finale bereikt in Madrid. Daarnaast is hij ook de eerste speler ooit die zowel Nadal als Djokovic kan kloppen in hetzelfde toernooi op gravel. Of hoe de Spanjaard de week van zijn leven kent.

In de finale neemt Alcaraz het op tegen de Duitser Alexander Zverev (ATP 3), de uittredend winnaar en het derde reekshoofd. Hij versloeg de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP 5), het vierde reekshoofd, in drie sets: 6-4, 3-6 en 6-2.

Alcaraz doet zondag op het Madrileense gravel een gooi naar zijn vijfde titel op het ATP-circuit. De Spanjaard beleeft in 2022 zijn jaar van de absolute doorbraak. Hij won eerder dit jaar al de toernooien in Rio de Janeiro, Miami en Barcelona. In Madrid sneuvelde hij vorig jaar bij zijn eerste deelname in de tweede ronde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ons Jabeur steekt tweede WTA-titel op zak

De 27-jarige Tunesische Ons Jabeur (WTA 10) heeft zaterdagavond het WTA-toernooi van Madrid (6.575.560 dollar) op zak gestoken. In de finale haalde ze het, ondanks een inzinking in de tweede set, met 7-5, 0-6 en 6-2 van de Amerikaanse Jessica Pegula (WTA 14).

Voor Jabeur was het de tweede triomf in zes finales, nadat ze vorig jaar de eindwinst pakte op het gras van Birmingham. Voor Pegula stokt de teller voorlopig op een titel in vier finales. In 2019 was ze de beste in Washington.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Novak Djokovic

Video

Keuze van de redactie