VoetbalEINDRONDE 2de afdeling 

Davy De Schryver: “Net geen vergiftigd geschenk”

Davy De Schryver.

Davy De Schryver.© Geert De Rycke

De kalendermaker zorgde in Brakel en Merelbeke voor frustratie. Beide ploegen hadden op een publiekstrekker gehoopt, maar vingen bot. Een derde keer dit seizoen kruisen Olsa en KFCM de degens.

“Naar een eindronde moet men altijd uitkijken. Het geeft weer dat je op een goed seizoen kunt terugblikken. Deze wedstrijd is net geen vergiftigd geschenk. Op moederdag spelen, vind ik ook niet het beste idee. Op onze vraag om op zaterdag te spelen, werd er negatief geantwoord. Wat later kon het dan toch. We moeten serieus blijven. De kwaliteiten van Olsa zijn ons bekend. In het aanvallende compartiment lopen er kerels die vlot de weg naar de netten vinden en met een individuele flits een wedstrijd kunnen beslissen. Een afstraffing vermijden, wordt de belangrijkste opdracht nu ik moet puzzelen om een ploeg op de been te brengen”, zegt de Merelbeekse T1.

Een waslijst aan afwezigen passeert de revue. “Er zijn ook nog communiefeesten en sommige spelers planden uitstappen. Amine Hilal en Max De Ruyver zijn naar Rome voor de wedstrijd tegen Leicester. Roy Bultheel zit in Centerparcs, Matthias Lievens zit in Keulen voor een vrijgezellenweekend. Jordi Van Laere moet van school zondagmorgen 10km lopen, ideaal net voor een wedstrijd. Aaron Verkindere kreeg een infiltratie in de knie. Alexander Seynaeve en Mikaele Falzone zijn geblesseerd. We recupereren wel Rob Van Der Wilt na schorsing. We maken er het beste van. Dit mooie seizoen kunnen afsluiten tegen Lierse, Lokeren-Temse of Eendracht Aalst was mooi geweest, maar dat werd ons niet gegund.”(fdg)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio