Man die woning ex ramde met bestelwagen opnieuw voor rechter: “Sloeg andere bestuurder met fles op het hoofd”

 

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Merelbeke / Gent -

Een man (21) uit Merelbeke ramde vorige zomer na een heftige discussie de woning van zijn ex-vrouw met een bestelwagen. Er volgde een veroordeling tot dertig maanden cel onder voorwaarden. Donderdag stond de man opnieuw voor de rechter voor feiten van verkeersagressie datzelfde jaar.

Simon Dekaezemaker

De man reed vorig jaar met zijn bestelwagen de woning van zijn ex in de Varendries in Merelbeke binnen. Door de vallende brokstukken raakte het vijf jaar oude kind van de bewoonster gewond. Eerste verklaarde hij dat het om een ongeval ging, maar de deskundige vond geen remsporen.

De Merelbekenaar werd daarop voor de rechter gedaagd. Door zijn jonge leeftijd en zijn blanco strafblad legde de rechtbank hem dertig maanden cel onder voorwaarden op. Donderdag stond hij echter opnieuw in de Opgeëistenlaan voor feiten van verkeersagressie in datzelfde jaar.

LEES OOK. Kind (5) net op tijd weggetrokken toen ex van moeder hun huis ramde: “Dit was bijna een assisenproces”

Slag met fles

“Mijn cliënt wees hem erop dat hij foutief geparkeerd stond”, getuigde Johan Cansse, de advocaat van het slachtoffer. “Meneer stapte daarop onmiddellijk uit, sloeg hem zonder enige aanleiding met een fles op zijn hoofd. Daarna stapte hij opnieuw zijn wagen in en reed hij verder.”

Het slachtoffer vroeg 5.000 euro schadevergoeding wegens blijvende letsels. De advocaat van de beklaagde, Dominique De Waele, had zijn twijfels hierover en de rechter besliste daarop om een deskundige aan te stellen om de man te onderzoeken. De zaak wordt op 8 september hervat.

LEES OOK. Man rijdt huis van ex-vrouw binnen na ruzie, kind raakt lichtgewond

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio