Voetbal eindronde 2de afdeling OLSA Brakel - KFC Merelbeke

Olsa-trainer Fanno Nijst: “Als coach alleen ben je niets”

Fanno Nijst: “Zonder mijn T2 Dimitri De Vlaminck, keeperstrainer Nico Van Steerthem en veldtrainer Loïc Fogel zou het niet gelukt zijn.”© Geert De Rycke

Er is een duidelijke constante in de trainersloopbaan van Olsa coach Fanno Nijst: zowel bij Appelterre, Voorde, Lede,... en Olsa zorgde hij voor promotie. Omdat Olsa geen licentie voor 1ste afdeling heeft aangevraagd, kan het dit seizoen niet. En toch moet men zondag in de wei tegen Merelbeke, die ook geen licentie hebben...

Paul Gossye

“Effectief een rare situatie”, reageert Fanno. “Geen kans op promotie en toch ervoor moeten spelen. Bovendien zorgde de loterij die een loting is er nog voor dat we Merelbeke treffen die in dezelfde situatie als wij zitten. Wij zullen zondag wel alles geven om met een eervol resultaat afscheid te nemen. En dat zal niet evident zijn, want twee weken geleden wonnen we wel van Merelbeke, maar dat had ook anders gekund.”

Je bent al jaren een garantie voor succes. Heb je een geheime succesformule?

Fanno Nijst: “Als coach alleen ben je niets. En gelukkig beschik ik bij Olsa over een schitterende staf. Mijn T2 Dimitri De Vlaminck houdt mij scherp, durft kritisch voor de dag te komen en als geen ander zorgt hij voor oefenstof in functie van de volgende wedstrijd en keeperstrainer Nico Van Steerthem is een crack in zijn vak. Jammer dat ik afscheid moet nemen van veldtrainer Loïc Fogel die naar de jeugd van Anderlecht trekt. Ikzelf probeer de gepaste formule te vinden om de groep maximaal te laten renderen.”

Periodekampioen in 2de afdeling en een derde plaats: dat staat mooi op je CV?

“Persoonlijk vind ik dat mijn mooiste prestatie ooit: ik schat dat zelfs hoger in dan al mijn promoties. Uiteraard dankzij mijn uitzonderlijk kwalitatieve spelersgroep. Er was met Ndefe, Nelis en Shala een ongekende offensieve weelde en defensief zat het organisatorisch goed. Maar na dit prachtig seizoen wacht mij misschien de zwaarste uitdaging in mijn carrière... Volgend seizoen het huidige evenaren”, besluit Fanno filosofisch.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs