Voetbal 3de provinciale B ESA Bottelare

Florian De Paepe (ESA Bottelare): “Topschutter door blessurevrij seizoen”

Florian De Paepe blijft bij Bottelare.

Florian De Paepe blijft bij Bottelare. © Geert De Rycke

Florian De Paepe werd in derde provinciale B topschutter met 32 doelpunten.

Deze 26-jarige aanvaller is bij ESA Bottelare aan zijn tweede seizoen toe, nadat hij twee seizoenen voor SK Lovendegem en FC Gavere-Asper uitkwam. ESA Bottelare eindigde in de competitie op de vijfde plaats en neemt het in de eerste wedstrijd van de eindronde tegen reeksgenoot VC Nazareth-Eke op. “Het is qua doelpunten mijn beste seizoen in mijn nog jonge carrière”, zegt de in Dikkelvenne woonachtige De Paepe. “Dit was mede het gevolg van het feit dat ik alle dertig wedstrijden heb gespeeld. Het was mijn eerste seizoen waarin ik volledig fit was. Ik heb in het verleden enkele zware blessures, zoals een kruisbandletsel en een scheur in de hamstrings gehad. Ik heb enkele malen heel lang aan de zijlijn gestaan.”

Niet lang getwijfeld

“Ik blijf ook volgend seizoen bij ESA Bottelare. Ik woon op tien minuutjes autorijden van het veld, ben in december voor het eerst vader geworden en voel me hier thuis. Er is in de groep een goede sfeer, die mede de basis vormt van onze fraaie resultaten. Ik heb niet lang moeten twijfelen om mijn overeenkomst te verlengen.”

“We gaan ons vel tegen Nazareth-Eke duur verkopen. We spelen zonder druk. We zouden bij een promotie wel in een minder attractieve reeks terechtkomen. In derde B kent men bij veel tegenstanders wel minstens één speler, maar we zullen iedere kans om te promoveren met beide handen grijpen.”(jp)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio