Hoe leer je inbraken en brand te vermijden? BIN-infoavond geeft antwoorden

BIN’s Polder informeren. 

BIN’s Polder informeren. © jvdv

Zandvliet, Berendrecht -

Wat kan je doen om er voor te zorgen dat je geen slachtoffer wordt van inbraak of brand. Een gratis BIN-infoavond geeft je antwoorden in vrijetijdscentrum De Schelde.

Een buurtinformatienetwerk (BIN) is een samenwerking tussen buurtbewoners en de lokale politie. Inbraakpogingen of andere verdachte handelingen worden door burgers opgemerkt en gemeld. De politie zorgt voor de opvolging en berichtgeving binnen het BIN. Door informatie uit te wisselen en burgers te betrekken bij de veiligheid in de buurt vergroot het veiligheidsgevoel en de samenhang in de buurt. Berendrecht-Zandvliet-Lillo telt momenteel 6 buurtinformatienetwerken.

Die nodigen je donderdag 5 mei tussen 19u15 en 22u30 uit op een infoavond in vrijetijdscentrum De Schelde. Je krijgt er advies en tips van experts om inbraak en brand bij je thuis te voorkomen.

Wie met de fiets komt en zijn eID meebrengt, kan zijn tweewieler gratis laten labelen. Dat label is persoonlijk, onverwijderbaar en een belangrijk hulpmiddel in de strijd tegen diefstal. (evdw)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio