Voetbal 2de Provinciale A FC Destelbergen - SK Lovendegem

Titel of niet, voorzitter Wim De Veirman is tevreden over seizoen

De Veirman. © NDM

FC Destelbergen leek in de voorbije weken op weg naar de titel, maar FC Kleit start nu op de laatste speeldag vanop de leidersplaats.

De blauwhemden verloren vorige zondag met 3-1 bij FC Sint-Laureins en moeten Kleit in de rangschikking voor zich dulden. Destelbergen krijgt zondag op de slotdag het bezoek van Lovendegem. Kleit speelt gastheer voor Sint-Laureins. Indien beide titelkandidaten eenzelfde resultaat neerzetten is het doelsaldo (momenteel vier doelpunten in het voordeel van FC Kleit) beslissend.

“We verloren van Sint-Laureins door een gebrek aan efficiëntie in de zone van de waarheid”, meent Destelbergenvoorzitter Wim De Veirman. “We verzuimden om na twee minuten op voorsprong te klimmen en lieten bij een 2-1-achterstand twee goede kansen onbenut. Het zijn vaak details die over winst en verlies beslissen. We zouden met een gelijkspel tevreden geweest zijn omdat we dan niet afhankelijk waren van het resultaat van FC Kleit. Toch ben ik ben ongeacht de afloop van de competitie tevreden over ons seizoen. We waren samen met SK Maldegem gedurende de bijna volledige campagne de te kloppen titelkandidaat. We losten met 62 punten na 29 matchen de verwachtingen in. Promotie is voor ons geen must, maar wij zullen iedere kans op eerste provinciale met beide handen proberen te grijpen. Veel jongens zijn klaar om een stap hogerop te zetten. Indien het dit seizoen niet lukt spelen we volgend jaar opnieuw voor de prijzen mee.”(jp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus