Geen Giro voor Van Wilder na kaakoperatie, Alaphilippe nog steeds in het ziekenhuis

 ©  BELGA

Quick-Step Alpha Vinyl heeft dinsdag een update gegeven over zijn renners Julian Alaphilippe en Ilan Van Wilder na hun zware crash in Luik-Bastenaken-Luik. Alaphilippe blijft ter observatie in het ziekenhuis van Herentals, Van Wilder moet een streep trekken door zijn deelname aan de Ronde van Italië.

Maarten Delvaux

Van Wilder werd maandag geopereerd aan zijn kaak. “De artsen waren blij met het verloop van de procedure en hij is weer thuis voor een periode van herstel”, liet zijn Belgische team weten. “Helaas betekent de aard van de blessure en de herstelprocedure dat hij niet kan deelnemen aan de komende Giro d’Italia.” Een flinke streep door de rekening van de 21-jarige beloftevolle renner die in februari nog zesde werd in de Tour de la Provence.

“Zoals eerder gemeld, liep Julian Alaphilippe twee gebroken ribben, een gebroken schouderblad en een hemopneumothorax op”, vertelt Quick-Step Alpha Vinyl. “De complexiteit van zijn toestand betekent dat een periode van verdere observatie nodig zal zijn voordat een hersteltraject wordt beslist. Hij blijft voorlopig in het ziekenhuis in Herentals.”

Alaphilippe en Van Wilder waren betrokken bij een massale valpartij op zestig kilometer van de streep van Luik-Bastenaken-Luik.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen