Kwiatkowski en Pidcock verkennen samen Roubaix-etappe in de Tour, maar Brit verkiest het veld boven de kasseien

 

Amper één dag nadat ze samen Luik-Bastenaken-Luik uitreden, trokken Michal Kwiatkowski en Thomas Pidcock maandag samen naar de kasseistroken van Parijs-Roubaix om er de verraderlijke etappe in de komende Tour de France te verkennen. Het duo van INEOS Grenadiers staat op de voorlopige deelnemerslijst.

Maarten Delvaux

Pidcock, die in tegenstelling tot Kwiatkowski, niet startte in Roubaix deed de verkenning niet helemaal volgens de regels van de kunst. In een kort filmpje van zijn Poolse ploegmakker is te zien hoe het Britse wereldkampioen veldrijden liever door het veld rijdt dan op de kasseien ernaast.

Pidcock zou normaal gezien de Giro en niet de Tour rijden, maar daar lijkt nu verandering in te zullen komen. “We weten niet zeker of hij dit jaar de Giro of de Tour zal rijden”, zegt Ineos Grenadiers team manager Rod Ellingworth aan Cyclingnews. “Hij heeft een uitgebreid lenteprogramma gehad en dus we zullen zien hoe het met hem gaat. Het is misschien te vroeg om volledig te ontdekken of hij zich kan ontwikkelen tot een geweldige ronderenner, maar je moet de deur openhouden en alle opties verkennen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Tom Pidcock

Video

Keuze van de redactie