‘Mamacentrum’ zamelt luiers en papflessen in voor Oekraïense vluchtelingen

Adeline De Wilde  

Adeline De Wilde  ©  lvi

Merelbeke -

Mom+, een centrum voor mama‘s, wensmama’s en al hun problemen, heeft een berg spullen ingezameld voor Oekraïense mama’s die naar ons land zijn gevlucht.

Lieven Van Imschoot

Mom+ is de droom van de Gentse Adeline De Wilde (30). Ze wilde één centrum waar mama‘s terechtkunnen voor ál hun problemen, en dat realiseerde ze in de Petrus Paulus Rubenslaan in Merelbeke.

LEES OOK. “Potverdikke niet evident om mama te zijn”: in dit centrum kunnen ze terecht voor ál hun problemen

Het centrum draait intussen op volle toeren, en Adeline en haar team nemen hun missie au sérieux. Ze zamelden talloze spullen in voor Oekraïense vluchtelingen, en dat zijn veelal alleenstaande mama‘s. (lees verder onder foto)

 

 ©  lvi

“Het was een ongelooflijk succes”, zegt ze fier. “We hebben heel veel spullen ingezameld die van pas komen voor mama‘s: kleding, ondergoed, luiers, verversdoekjes, papflessen en noem maar op. Het waren dikwijls spullen die mama’s bewaarden voor hun volgende kind, maar sommige spullen waren splinternieuw.”

Belgische gezinnen

Adeline bracht alle spullen naar het Welzijnshuis. Ze moest de actie zelfs stopzetten door het overdonderende succes. “Een deel van de spullen zal ook gaan naar Belgische kansarme gezinnen, ook zij hebben er nood aan.”

De inzamelactie maakte Adeline duidelijk hoe goed we het in ons land hebben. “We kunnen het ons niet inbeelden in welke luxe we leven en welke zorg we hier ter beschikking hebben. En er zijn heel veel alleenstaande mama‘s. Het moederschap is op fysiek en mentaal vlak een kwetsbare periode en het is ook een erg dure periode. Alle beetjes helpen dus.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio