Massale valpartij tijdens afdaling in Luik-Bastenaken-Luik, Julian Alaphilippe breekt twee ribben en zijn schouderblad: “Hij kon niet bewegen”

Op zo’n 60 kilometer van de finish in Luik-Bastenaken-Luik is een groot deel van het peloton ten val gekomen. Dat gebeurde in een afdaling richting de Col du Rosier. Onder meer wereldkampioen Julian Alaphilippe en een groot deel van de ploeg van EF Education - EasyPost gingen daarbij tegen de grond.

Sam Varewyck

Voor de wereldkampioen betekende de valpartij meteen einde koers. Bij Quick-Step Alpha Vinyl maakten ze later op de dag bekend dat Alaphilippe twee ribben en een schouderblad gebroken heeft. De Fransman heeft ook een klaplong.

Ook Ilan Van Wilder kwam gehavend uit de strijd. De jongeling liep een kaakbreuk op.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Opvallend beeld was ook hoe Romain Bardet - onlangs nog eindwinnaar van de Tour of the Alps - zich om Alaphilippe bekommerde. “Ik zag dat Julian enkele meters dieper lag”, vertelde de Fransman van Team DSM aan VeloNews. “Hij was er slecht aan toe, kon niet bewegen en niet praten. Ik hoop dat hij het goed stelt.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Julian Alaphilippe

Video

Keuze van de redactie