Gabriel Jesus maakt er vier (!) voor Manchester City in doelpuntenfestijn tegen Watford

 ©  Action Images via Reuters

Manchester City heeft zich niet laten verrassen tegen degradatiekandidaat Watford. The Citizens hielden een waar doelpuntenfestival en wonnen met 5-1. Gabriel Jesus was met vier goals de absolute uitblinker.

Jens Jacobs

LEES OOK.Wat een assist (alweer): meesterlijke Kevin De Bruyne pakt uit met loepzuivere voorzet

Het was tot voor kort niet het seizoen van Gabriel Jesus bij Manchester City. De Braziliaan hoopte na het vertrek van Sergio Agüero meer aan spelen toe te komen bij The Citizens, maar kwam bedrogen uit. Dit seizoen kwam Jesus nog maar aan 23 wedstrijden in de Premier League, waarvan de helft als invaller, en wist daarin slechts drie keer te scoren. Met de mogelijke komst van Erling Haaland stonden er dan ook stevige vraagtekens achter de naam van Jesus.

De 25-jarige Braziliaan wou zich dan ook tonen en liet zich van zijn beste kant zien tegen Watford. Al voor de rust trof Jesus twee keer raak, waarvan eentje na een schitterende assist van Kevin De Bruyne. Een hattrick lukte tot voor kort nog niet voor de Braziliaan in de Premier League, en daar wou Jesus verandering in brengen. Meteen na de rust werd de spits op Foster afgestuurd, waarna de Engelse doelman niet anders kon dan Jesus foutief af te stoppen. Jesus eiste de strafschop op en stuurde de Foster naar de verkeerde kant.

Geen drie zonder vier, dacht de spits. Jesus zette zelf de een-twee op met Kevin De Bruyne. De Rode Duivel behield het overzicht en vond zijn Braziliaanse ploegmaat, waarna die zijn vierde van de namiddag tegen de touwen kon trappen. City speelde daarna rustig de wedstrijd uit, met een 5-1-eindstand als gevolg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Leicester bijt tanden stuk op Aston Villa

Leicester City, met Timothy Castagne en Youri Tielemans in de basis, kon op hetzelfde moment dan weer geen afstand nemen van Aston Villa. Geen van beide teams slaagde erin de netten te laten trillen. De Foxes bevinden zich op de tiende plaats met 42 punten.

Verder nog eindigde het duel tussen rode lantaarn Norwich en Newcastle op 0-3. (belga)

Tottenham doet slechte zaak in strijd om Europees voetbal

Tottenham kon door het verlies van Manchester United bij Arsenal een goede zaak doen met het oog op Champions League-voetbal volgend seizoen. De Spurs moesten dan wel eerst Brentford opzij zetten. Brentford, dat de laatste weken in goeden doen is, toonde zich een taaie klant en kon Tottenham relatief makkelijk van een doelpunt houden. Zelf scoren lukte echter ook niet. Een 0-0-gelijkspel was dan ook het logische resultaat. Vooral voor Christian Eriksen werd het een speciale middag. De Deen speelde in een niet zo ver verleden nog voor Spurs.

 ©  ISOPIX

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Manchester City

Video

Keuze van de redactie