Nieuwe trajectcontrole op twee drukke wegen: “Effect is bewezen”

Er komen twee trajectcontroles bij in onze regio. 

Er komen twee trajectcontroles bij in onze regio. ©  Marc Herremans

Melle/Merelbeke -

Chauffeurs met een zware voet letten best op: er komen twee trajectcontroles bij in onze regio. Zowel in de Heusdenbaan (N447) in Melle als de Hundelgemsesteenweg (N444) in Merelbeke plaatst de Vlaamse regering nieuwe installaties.

Max Dedulle

De lokale besturen konden een aanvraag indienen voor nieuwe trajectcontroles in hun gemeente. Op basis van ongevallencijfers en de gereden snelheid koos de Vlaamse regering vervolgens waar de installaties komen.

In Melle komt er een in de Heusdenbaan (N447), in Merelbeke krijgt een deel van de Hundelgemsesteenweg een trajectcontrole. De exacte locaties worden voorlopig niet bekendgemaakt. Daarnaast krijgt de Geraardsbergsesteenweg (N465) in Melle ook een nieuwe snelheidscamera.

43 in totaal

“Het effect van trajectcontroles op de verkeersveiligheid is bewezen”, zegt minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD). “Ter hoogte van een trajectcontrole daalt het aantal snelheidsovertredingen met zo’n 78 procent.”

In totaal komen er zo 43 trajectcontroles bij op de Vlaamse gewestwegen. De installatie start nog dit jaar en moet ten laatste in 2023 afgerond zijn.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio