Clash der ministers in ‘De container cup’ met Benjamin Dalle tegen Ben Weyts: “Of ik na vandaag nog minister van Sport kan blijven?”

 ©  sbs

Twee Vlaamse toppolitici strijden vanavond op het scherpst van de snee in ‘De container cup’. Minister van Jeugd en Media Benjamin Dalle (CD&V) neemt het op tegen zijn collega van Sport en Onderwijs Ben Weyts (N-VA).

Als je alleen rekening houdt met leeftijd, is Benjamin Dalle vanavond favoriet om De container cup te winnen. De 39-jarige minister van Jeugd is de jongste minister in de Vlaamse regering en zelfs twaalf jaar jonger dan zijn tegenstander. Maar hij weet dat hij Ben Weyts niet mag onderschatten. Dalle deed al eens mee aan de Ten Miles. “Ik dacht daar een veel betere tijd te lopen dan Ben, maar dat was fameus verkeerd ingeschat”, aldus Dalle. “Het scheelde meer dan tien minuten.”

De N-VA-minister noemt zichzelf sportief en probeert elke week twee keer te gaan lopen. Weyts weet dus dat hij goed is in lopen, maar heeft het minder voor de krachtoefeningen. Het belooft dus een spannende strijd te worden. “Of ik na vandaag nog minister van Sport kan blijven? Zeker. Als Benjamin afgaat.”

(tove)

De container cup, Play4, 20 uur 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer over De container cup

Video

Keuze van de redactie