Standard zet coach Luka Elsner na half jaar op straat, ook assistent moet opstappen

 ©  BELGA

Nieuwe eigenaars, nieuwe wetten. Luka Elsner is niet langer de coach van Standard. De Rouches beëindigen de samenwerking met de 39-jarige Sloveen. Dat heeft de club woensdagmiddag officieel gecommuniceerd.

jswk

Standard gaat de technische staf reorganiseren. “Standard de Liège heeft beslist om de samenwerking met Luka Elsner stop te zetten”, klinkt het op de clubwebsite. “Onze club wil Luka bedanken voor zijn inzet de laatste maanden en zijn professionalisme onder alle omstandigheden. Ook de samenwerking met zijn assistent Serge Costa wordt beëindigd. Standard wenst hen respectievelijk het beste toe in hun verdere profcarrière.”

“William Still en de rest van de sportieve staf zullen de komende weken de trainingen van onze eerste ploeg leiden. Onze club zal vanaf nu de zoektocht starten naar een nieuwe coach met het oog op volgend seizoen.”

Elsner maakte op 7 oktober 2021 de overstap van KV Kortrijk naar Standard. De Sloveen volgde Mbaye Leye op en moest de Rouches naar de play-offs leiden, maar de resultaten en de prestaties bleven ondermaats. Uiteindelijk behaalde Elsner met Standard 23 punten uit 24 competitiewedstrijden en een teleurstellende veertiende plaats in het klassement.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Video

Meest gelezen uit de buurt