Halsbrekende toeren wissen coronajaren uit: “Het was precies kermis”

”The magical gymworld of Disney”, was het thema van het Turnfeest. © lvi

Merelbeke -

Drie jaar na hun laatste turnfeest hebben de leden van Turnclub Olympia Merelbeke opnieuw hun acrobatenkunstjes kunnen tonen aan het publiek. “Het was een topeditie.”

Lieven Van Imschoot

Het was intussen al drie jaar geleden dat de leden van de turnclub nog konden laten zien wat ze in hun mars hebben. En ook de ouders en sympathisanten keken ernaar uit. Liefst 1.500 toeschouwers daagden op voor de drie voorstellingen, waar de turners maanden hadden aan voorbereid.

In een drie uur durende show van 25 acts loodsten de atleten het publiek door het nachtelijke Disneyland, waar ze allerlei figuren uit het attractiepark ontmoetten. “Het was een topeditie”, zei ook voorzitter Peter De Ruyck nadien. “Alles verliep vlekkeloos, er liep niet één ding mis. Ik kreeg alleen maar lovende reacties.”

De turnclub bestaat 58 jaar en telt 475 leden en 70 trainers. “In 2020 moesten we nog alle verkochte kaarten terugbetalen door de coronacrisis. Dat was niet zo plezant. Daarom hadden we in maart nog organisatievrees. Gelukkig legde de overheid uiteindelijk geen beperking qua toeschouwers op. Voor de kinderen was het precies kermis, een echt feest.”

 © lvi

 © lvi

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus