Gyamfi Kyeremeh staat met Rupel Boom voor de match van de waarheid: “Een seizoen als dit wil ik nooit meer meemaken”

Gyamfi Kyeremeh (rechts) twijfelt over een verlengd verblijf in Boom. “Als de club zou overgenomen worden door iemand die voor stabiliteit kan zorgen, zou ik wel willen blijven”, zegt Kyeremeh. © dsj

Ze zijn al ruim twee maanden niet betaald, maar ze blijven trainen en spelen alsof er niets aan de hand is. De spelers van Rupel Boom dwingen dan ook respect af bij de achterban.

Peter Nys

“Het is bewonderenswaardig hoe rustig de groep blijft”, zegt Gyamfi Kyeremeh. “Want het zijn inderdaad geen evidente omstandigheden. Als je in de privésector je verplichtingen als werkgever niet nakomt, heb je binnen de kortste keren de vakbond op je dak. Wij wachten al ruim twee maanden op ons loon en trainen gewoon verder. Dat zegt wel iets over de sfeer binnen de groep. We blijven ons uiterste best doen om ervoor te zorgen dat Rupel Boom ook volgend seizoen in eerste nationale kan spelen. Via rechtstreekse redding als het kan, via de barrages als het moet.”

Zondag komt Francs Borains over de vloer. Bij winst stijgen jullie kansen op rechtstreekse redding gevoelig.

Kyeremeh: “Klopt, want dan naderen we tot op twee punten van hen met een match minder gespeeld. Francs Borains heeft daarna alleen nog een verplaatsing naar Olympic Charleroi, dat in de running is voor de titel. Op de laatste speeldag komen zij niet meer in actie, terwijl wij dan naar rode lantaarn La Louvière moeten. Als we zondag winnen en op La Louvière de drie punten pakken, denk ik dat we de barrages kunnen vermijden. Al gaan we uiteraard trachten om ook de match tegen Dessel volgende week te winnen.”

Hoe ziet je toekomst eruit? Is blijven bij Rupel Boom nog een optie?

“Dat vind ik een zeer lastige vraag. Enerzijds wil ik nooit meer een seizoen als dit meemaken. Vijf verschillende trainers in de heenronde en nu twee maanden niet betaald, dat is absoluut niet leuk. Anderzijds ben ik hier wel graag. Rupel Boom is zuiver op zich een aangename club met een fijne entourage. En deze spelersgroep hangt goed aan elkaar en kan alleen maar sterker worden als je de jongens bij elkaar kan houden, want het zijn allemaal jonge gasten met nog veel groeimarge. Als de club zou overgenomen worden door iemand die voor stabiliteit kan zorgen, zou ik wel willen blijven. Maar hoe realistisch is dat scenario? We kunnen alleen maar hopen dat er snel duidelijkheid komt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus