Voetbal 2de afdeling VV  KSV Oudenaarde - KFC Merelbeke

T1 Stefan Leleu: “We hebben wat goed te maken”

Zowel KSV Oudenaarde als KFC Merelbeke hebben in deze competitie niets meer te winnen of te verliezen. Beide ploegen hebben wel iets goed te maken naar hun achterban, want het is al eventjes geleden dat er nog met een zege kon worden uitgepakt.

Het wordt een wedstrijd om de eer dus, maar die wordt ook graag gewonnen. “Met een 1-1 gelijkspel tegen Gullegem hebben we ons slecht beloond”, opent coach Leleu. “We scoren moeilijk de laatste tijd, alhoewel we wel voldoende kansen creëren. Ik hoop dat het zaterdag tegen Merelbeke eens anders is. Met een twee op twaalf waaronder twee uitschuivers op Wetteren en Menen hebben we onszelf en onze supporters tekortgedaan. De heenwedstrijd verloren we met 3-1. We hebben zaterdagavond wat goed te maken. Met een volledig beschikbare kern, dus geen excuses.”

Jongeren worden ingepast bij FC Merelbeke

FC Merelbeke liet in Dikkelvenne een derde nederlaag op rij optekenen. “Collectief was het zwak, individueel viel er over iedereen wel iets te zeggen. Ik staar me niet blind op cijfers. Na de wanprestaties in Zelzate en Ronse veerden we recht. Dat verwacht ik nu ook in Oudenaarde”, zegt trainer Davy De Schryver, die nota neemt van de 2 op 12 van KSVO, maar het weet te relativeren.

“De nederlagen in Wetteren en vooral Menen vallen op. De voorbije weken moesten we uit noodzaak jongeren in de selectie inpassen. Ian De Bruyne en Thibo De Schryver kregen speelminuten. De jonge kerels worden volgend seizoen in de A-kern ingepast. Nu al trainden ze mee met de A-kern. Hen in ons verhaal betrekken, is toekomstgericht denken.” (pgb/fdg)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio