Cian Uijtdebroeks staat voor eerste echte rittenkoers in de bergen: “Een nieuwe kans om te leren”

 

 ©  BELGAIMAGE

Cian Uijtdebroeks (BORA-hansrgohe) maakt zich op voor zijn eerste echte rittenkoers in de bergen: de Tour of the Alps, die volgende week maandag van start gaat in Cles, in het Italiaanse Trentino. Het is een van de hoofddoelen van het 19-jarige Belgische talent in zijn eerste seizoenshelft bij de profs.

hcBron: BELGA

Net zoals Remco Evenepoel stapte Uijtdebroeks meteen over van de junioren naar de senioren. In de Tour of the Alps zet hij zijn leerschool verder. “Mijn seizoensstart was goed in de Ronde van Saudi-Arabië, maar daarna werd ik ziek”, vertelt het klimtalent op de website van de organisatie. “We besloten een langere pauze in te lassen, ik ben immers jong en er is geen reden om dingen te overhaasten. Na wat rust volgden enkele goede trainingsblokken. Ik was klaar voor de Settimana Internazionale Coppi e Bartali. Jammer genoeg kwam ik ten val in de laatste etappe. Dat is nu eenmaal wielrennen. En ik heb ook nog veel te leren, zou ik zeggen.”

Uijtdebroeks is bedreven in het tijdrijden, maar ook in de bergen voelt hij zich in zijn sas. Zo demonstreerde hij vorig jaar in de Classique des Alpes voor junioren. In de Tour of the Alps wil hij opnieuw stappen zetten. “Dit is een fantastische koers en een nieuwe kans voor mij om te leren. De ritten zijn zwaar, maar niet te lang. Dat zou me moeten liggen.”

Vorig jaar pakte Uijtdebroeks op het EK in het Italiaanse Trento zilver in de individuele tijdrit bij de junioren. “Ik heb goede herinneringen aan deze plek. Net als iedere renner houd ik van Italië. De supporters zijn er ongelooflijk. De passie voor het wielrennen is vergelijkbaar met die in België, en het eten is er zelfs beter”, lacht Uijtdebroeks.

Bij BORA-hansgrohe zal Uijtdebroeks vooral in dienst rijden van de Nederlandse kopman Wilco Kelderman. Zondag eindigde Uijtdebroeks op de 74e plaats in de Amstel Gold Race, zijn eerste grote eendagskoers.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Cian Uijtdebroeks

Video

Keuze van de redactie