Wielrennen Beloften Provinciaal Kampioenschap in Merelbeke

Thomas Naudts verschalkt de spurters: “Risico’s genomen, maar smaak van de zege is heel zoet”

Thomas Naudts: “Ik reed dwars door een bloemperk en bleef met moeite overeind. Het moest zo.”

Thomas Naudts: “Ik reed dwars door een bloemperk en bleef met moeite overeind. Het moest zo.”© Geert De Rycke

Thomas Naudts (EFC-L&R-AGS) kroonde zich in een zonovergoten Merelbeke, waar het prettig vertoeven was bij de Merelbeekse Wielervrienden, tot Oost-Vlaams kampioen. Na een late uitval bleef de Zevenekenaar buiten schot. Dylan Vandenstorme, ploegmakker van Naudts, eindigde tweede voor Jado Bleyenberg, de verrassende derde op het podium.

Freddy De Geest

In de 5de van 18 ronden werd er een ruime kopgroep gevormd. Gauthier Beeckman, Seppe De Clercq, Maarten Van Asbroeck, Luca D’Hollander, Jonas Christiaens, Jado Bleyenberg, Thomas Naudts, Dylan Vandenstorme, Siebe Deweirdt, Arthur Senrame, Branko Huys, Emano Permentier en Ryan Segers bundelden de krachten. “Het draaide goed rond voorin. Dylan en ik zorgden er met de tandem van Basso (De Clercq en Van Asbroeck, red.) voor dat het tempo erin bleef. Wilden ze uit de achtergrond terugkeren, dan moesten ze krachten opsouperen”, vertelde Naudts, pas aan zijn derde koersweekend toe na een lange pechperiode.

In het slot werd het spannend toen Robbe en Arno Claeys, Luca De Meester, Enrico Dhaeye, Yentl Vandevelde, Tomas De Neve en Jonas De Schampheleire voor een scherpe reactie tekenden, maar er niet in slaagden om de brug naar de leiders te leggen. Na de laatste passage over de kasseien in de Driesstraat werd het onrustig in de kopgroep. “Na de kasseien liep de weg even op. Daarna ging het in dalende lijn en zette ik alles op alles. Iets te enthousiast sneed ik de laatste bocht aan. Ik reed dwars doorheen een bloemperk en bleef met moeite recht. Het was risicovol, maar het moest op die manier, wilde ik nog eens het genoegen smaken van een overwinning.”

Naudts hervatte in de Wim Hendriks Trofee in Koewacht en was er meteen bij de les. “Vorige week reed ik de Triptyque des Monts et Châteaux en dat heeft deugd gedaan. Kampioen worden, blijft mooi, zeker na een pechvolle periode. Vorig jaar brak ik een rugwervel, twee maanden zat ik in een korset en kon ik niets doen. Daarna speelde klierkoorts me parten. Met deze zege trek ik een dikke vette streep onder een lange pechperiode”, glunderde Thomas Naudts. Na Vandenstorme en Bleyenberg eindigde Deweirdt (in de finale lek) vierde voor D’Hollander, Huys en Senrame.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio