Vriendin van Dave De Kock vraagt vrijlating onder voorwaarden

© rr

De 25-jarige Romy W., de Nederlandse vriendin van Dave De Kock die al twee maanden in de cel zit in het onderzoek naar de dood van de 4-jarige Dean Verberckmoes, is donderdagvoormiddag voor de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling verschenen. De raadkamer in Dendermonde had beslist dat ze in de cel moest blijven, maar de verdediging ging daartegen in beroep.

mtmBron: BELGA

De vriendin van hoofdverdachte Dave De Kock werd in de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 januari opgepakt tijdens een huiszoeking in Sint-Gillis-Waas, in het pand waar ze samen met De Kock woonde. Het slachtoffer Dean Verberckmoes verbleef in het verleden ook al bij het koppel en het kind zou woensdag 12 januari, de dag waarop De Kock en Dean Verberckmoes het laatst gezien werden, een nacht logeren.

Romy W. werd aangehouden op verdenking van moord en ontvoering, maar het is nog altijd niet duidelijk of ze een actieve rol speelde in de dood van de jongen. De vrouw had in het begin van het onderzoek verklaard dat ze Dean voor het laatst met Dave de Kock gezien had, en dat ze niets te maken had met zijn dood. De Kock en W. legden tegenstrijdige verklaringen af en hun respectievelijke rol in het overlijden van de jongen is nog niet uitgeklaard.

De raadkamer in Dendermonde had beslist dat ze in de cel moest blijven, maar Romy W. ging daartegen in beroep. Haar advocaat Bart De Decker vroeg de vrijlating onder voorwaarden aan de kamer van inbeschuldigingstelling in Gent. De beslissing valt donderdagnamiddag op het einde van de zitting.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen