Jaar met uitstel voor filiaalmanager die 90.000 euro steelt bij Lidl

Archiefbeeld ©  Hans Otten

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft een man schuldig bevonden aan diefstal op zijn werk. Als filiaalmanager van een supermarkt slaagde hij erin ruim 90.000 euro te stelen uit de kluis van het bedrijf. Het parket vroeg een strenge werkstraf maar de man kreeg een jaar met probatie-uitstel en een boete van 1.200 euro.

jvhBron: BELGA

De beklaagde baatte lange tijd de Lidl-supermarkt in Putte uit. In 2019 diende de retailer klacht in tegen hem omdat op regelmatige tijdstippen geld uit de kluis verdween. In totaal zou hij ruim 92.500 euro hebben gestolen.

De man had door een vergissing van het management een sleutel van de kluis ontvangen en zei telkens tegen de koerier die de kluis kwam leegmaken dat de sleutel onvindbaar was. Daarop ging hij zelf aan de haal met de inhoud ervan. De beklaagde geeft de feiten toe en zegt dat hij het deed om openstaande gokschulden te vereffenen. Het parket vroeg een werkstraf van 240 uur.

De man kwam niet zelf naar de rechtbank maar werd vertegenwoordigd door zijn advocate. “Hij schaamt zich, maar deze feiten vonden plaats in het kader van zijn gokverslaving waarmee hij inmiddels een tiental jaren kampt en kwam zo in de problemen.” Ze vroeg opschorting van straf zodat de man een blanco strafregister behoudt en kan blijven werken. Dat zal nodig zijn, want de supermarktketen stelde zich burgerlijke partij en vordert de gestolen som terug.

De rechtbank veroordeelde hem tot een celstraf van een jaar met probatie-uitstel en een boete van 1.200 euro. Hij moet Lidl een schadevergoeding van 95.250 euro betalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer over Lidl

Video

Keuze van de redactie