MotoGP-rijder Marquez heeft opnieuw last van dubbel zicht na zware crash

De Spaanse motorcoureur Marc Marquez heeft opnieuw last van zijn ogen. Een oogarts in Barcelona constateerde dat de zesvoudig wereldkampioen in de MotoGP wederom dubbel ziet. Daar had Marquez eind vorig jaar na een val ook al last van.

Maarten DelvauxBron: BELGA

De 29-jarige Spanjaard miste zondag de Grote Prijs van Indonesië, nadat hij in de warming-up was gecrasht. Marquez liep daarbij een hersenschudding op. In het vliegtuig terug naar Spanje kreeg de Honda-coureur problemen met zijn zicht. Marquez liet zich bij aankomst in Barcelona direct onderzoeken door een oogarts. Die concludeerde dat hij net als in november last heeft van diplopie, dubbelzien. Een MRI-scan bracht verder geen schade aan de hersenen aan het licht.

“Het lijkt erop dat ik een déjà vu ervaar”, laat Marquez dinsdag weten via zijn sociale media. “Tijdens mijn terugreis naar Spanje kreeg ik last van mijn ogen en we besloten dokter Sanchez Dalmau te bezoeken. Die bevestigde dat ik opnieuw last heb van diplopie. Gelukkig is de blessure minder ernstig dan vorig jaar. Maar nu is het tijd om te rusten en af te wachten hoe het evolueert.”

Marquez miste de laatste twee grands prix van vorig seizoen vanwege zijn oogproblemen. Ook toen had de Spanjaard daarvoor bij een crash een hersenschudding opgelopen.

De volgende race in de MotoGP is op 3 april in Argentinië, een week later gevolgd door een GP in de Verenigde Staten. Marquez eindigde in de openingsrace in Qatar op de vijfde plaats en staat met 11 punten op de twaalfde plek in het WK-klassement.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Video

Meest gelezen uit de buurt