Marc Marquez geeft forfait voor GP van Indonesië na zware crash tijdens opwarming

Na een erg zware crash tijdens de opwarming heeft de Spaanse voormalige wereldkampioen Marc Marquez zondag forfait gegeven voor de Grote Prijs motorsport van Indonesië, dat is de tweede WK-manche van het seizoen.

Maarten DelvauxBron: BELGA

Tijdens de opwarming sneed de zesvoudige wereldkampioen aan te hoge snelheid een binnenbocht aan, waardoor een crash onvermijdelijk was. De 29-jarige Spanjaard werd van zijn Repsol-Honda gekatapulteerd en daarbij liep hij een hersenschudding op. Per helikopter werd hij vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis.

Geen Marquez dus aan de start van de GP op het circuit van Mandalika, waar de regenval ervoor zorgde dat de Grote Prijs met vertraging op gang geschoten werd. Vanwege de hitte werd de race dan weer ingekort van 27 naar 20 ronden. Voor de Spanjaard was het al de vierde crash dit weekend in Indonesië. Tijdens de oefenritten van vrijdag ging hij een eerste keer onderuit, zaterdag volgden er nog twee schuivers in de kwalificaties.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer