Duitser Markus Gisdol geeft zijn ontslag als trainer van Lokomotiv Moskou: “Ik kan mijn job hier niet uitoefenen”

 ©  AFP

De Duitser Markus Gisdol heeft zijn ontslag ingediend als hoofdcoach bij de Russische topclub Lokomotiv Moskou, zo bevestigde de club dinsdag.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

De ploeg van de Russische spoorwegen gaf geen reden op voor zijn plotse vertrek, maar in de Duitse krant Bild maakte de 52-jarige Gisdol heel erg duidelijk wat zijn beweegredenen zijn.

“Coach zijn is het mooiste dat er bestaat, maar ik kan mijn job niet uitoefenen in een land waarvan de leider verantwoordelijk is voor een aanval in het hart van Europa”, aldus Gisdol. “Ik kan in Moskou niet op een trainingsveld staan, goed wetende dat enkele kilometers verderop de bevelen gegeven worden die enorm veel mensen een hoop miserie bezorgen.”

 ©  BELGAIMAGE

Gisdol, die voordien aan de slag was bij Hoffenheim, Hamburg SV en FC Keulen, coachte Lokomotiv nog maar sinds oktober. De Duitse voormalige voetballer Marvin Compper neemt over als interim-coach, zo bevestigde de club.

Het lijkt in Rusland op een exodus uit te draaien. Bij Dinamo Moskou nam assistent-trainer Andriy Voronin met onmiddellijke ingang afscheid. “Ik zie geen mogelijkheid om in een land te blijven dat met een leger onze steden en inwoners aanvalt”, zei de voormalige Oekraïense international.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen