‘Truth Social’ vermoedelijk eind maart volledig operationeel

Sociale netwerk van Donald Trump is al gelanceerd

 

 ©  AFP

Het nieuwe sociale netwerk van Donald Trump, ‘Truth Social’, is nu al te downloaden in de (Amerikaanse) App Store van Apple. Voorlopig is niet bekend wanneer de app ook in de Google Play Store zal verschijnen, maar verwacht wordt dat ‘Truth Social’ eind maart volledig operationeel zal zijn. Het netwerk komt er als antwoord op de ban van de ex-president op onder meer Twitter.

mtmBron: BELGA, rtl nieuws

“We gaan deze week beginnen met het openstellen van de app voor mensen op Apple”, aldus Devin Nunes, hoofd van Trump Media & Technology Group, het moederbedrijf van het nieuwe netwerk, tijdens een interview met Fox News. “Ik denk dat we tegen eind maart volledig operationeel zijn, althans in de VS.”

‘Truth Social’ werd door Trump gepresenteerd als een alternatief voor Facebook, Twitter en Youtube, waarvan hij na de bestorming van het Capitool op 6 januari vorig jaar werd geweerd. De app is sinds maandag te downloaden bij de (Amerikaanse) App Store van Apple. Sommige gebruikers kregen bij het aanmaken van een account al te lezen dat ze “wegens enorme belangstelling” op een wachtlijst werden geplaatst.

“De tijd voor de waarheid is aangebroken”, tweette Donald Trump Jr. vorige week nog. Hij plaatste ook een foto van zijn vader op het netwerk met de boodschap: “Maak u klaar, uw favoriete president zal u spoedig verwelkomen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer over Donald Trump

Video

Keuze van de redactie