Ingetogen afscheid van Dean (4): klasgenootjes strooien sterretjes uit in de kerk

 ©  carlo coppejans

In de Sint-Laurentiuskerk in Verrebroek heeft zaterdagnamiddag de begrafenis van Dean Verberckmoes (4) plaatsgevonden. Tijdens de ingetogen uitvaartplechtigheid werden onder meer een brief voorgelezen van mama Elke en strooiden de kindjes die met Dean in de klas zaten in vrije basisschool De Verrekijker, ook nog met sterretjes in de kerk, ter nagedachtenis van de jongen.

Nunzia Petralia, mtm

In de kerk zaten zo’n 250 mensen om afscheid te nemen van Dean. Buiten waren twee schermen opgesteld zodat andere sympathisanten de dienst mee konden volgen. In totaal zouden er zowat 400 mensen aanwezig geweest zijn. Daaronder ook heel wat motorrijders, die vorige week ook al hulde brachten aan Dean in Sint-Niklaas. Er heerste een rustige en zwijgzame sfeer.

Een kleine witte kist stond vooraan de kerk opgesteld met een foto van Dean. Daartegen leunde een knuffel van Winnie de Poeh, omringd door kaarsen. De familie van de jongen nam tijdens de plechtigheid het woord in een brief die de mama en tante van Dean hadden neergeschreven. Daarna strooiden de klasgenootjes van de kleine jongen sterretjes rond de kist.

De jongen werd het laatst gezien in Sint-Niklaas met de verdachte Dave De Kock, maar hij woonde met zijn moeder en zus in Verrebroek. Het lichaam van Dean werd op maandag 17 januari aangetroffen ter hoogte van het Nederlandse Neeltje Jans, een werkeiland dat onderdeel uitmaakt van de Oosterscheldekering, in Zeeland.

 ©  carlo coppejans

 ©  carlo coppejans

 ©  npa

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen