‘Big brother’-bewoner Tobias moet huis tijdelijk verlaten na val: “Ik hoorde een krak”

In het Big brother-huis is bewoner Tobias (26) geblesseerd geraakt tijdens het sporten. De Nederlander kwam slecht neer na een sprong en moet het huis tijdelijk verlaten voor een doktersbezoek.

Sport is zowat het enige tijdverdrijf dat de kandidaten van Big brother hebben om hun dagen te vullen. In het geval van Tobias liep dat vrijdagmiddag slecht af. Hij nam de leiding tijdens een training in de tuin, maar zakte na een sprong door zijn enkel. Tobias vreesde meteen het ergste. “Ik hoorde een krak. Ik denk dat er iets is gescheurd. In het ergste geval is het gebroken.”

Aanvankelijk kreeg Tobias hulp van zijn medespelers, maar hij vroeg zelf om medische bijstand. Na overleg tussen Tobias, de makers en een dokter werd hij naar de hulpdiensten gebracht. Daar onderzoeken artsen hoe ernstig de blessure is, en of Tobias zijn deelname kan verderzetten. In de liveshow van zaterdag volgt meer informatie. Valt zijn kwetsuur mee, dan mag Tobias na een negatieve coronatest of korte periode van quarantaine wellicht terugkeren.

Ook vorig jaar verdween een kandidaat tijdelijk uit het huis voor medische hulp. De Nederlandse Jill kampte toen met hevige buikkrampen en verbleef enkele dagen in het ziekenhuis. Na onderzoek en quarantaine keerde ze terug. Uiteindelijk won Jill het spel.

Big brother, elke dag, bij Play4 en op GoPlay247

(dvg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer over Big brother

Video

Keuze van de redactie