Boris Johnson ontkent dat hij persoonlijk tussenbeide kwam om dieren uit Afghanistan te evacueren: “Complete nonsens”

Boris Johnson 

Boris Johnson ©  Getty Images

Boris Johnson heeft ontkend dat hij persoonlijk tussenbeide kwam om dieren uit Afghanistan geëvacueerd te krijgen. “Dat is complete nonsens”, aldus de Britse premier donderdag tijdens een werkbezoek in Wales.

jvhBron: BELGA

Britse media meldden woensdag dat de premier dan toch persoonlijk zou zijn tussengekomen om dieren uit Afghanistan geëvacueerd te krijgen. Sky News had donderdag weet van nieuwe e-mails die vrijgegeven werden door de parlementaire commissie Buitenlandse Zaken. In die commissie loopt onderzoek naar hoe Londen omging met de Afghanistancrisis afgelopen zomer. 

LEES OOK. Nieuwe dag, nieuw schandaal: Boris Johnson kwam persoonlijk tussen om dieren uit Afghanistan te evacueren

Op 25 augustus stuurde een ambtenaar van Buitenlandse Zaken een mail naar de dienst die instond voor de evacuaties van “speciale gevallen” uit Afghanistan. Daarin wordt gevraagd dat een bepaalde dierenliefdadigheidsorganisatie zijn personeel en dieren kan evacueren. In de mail wordt gewezen op de evacuatie die een gelijkaardige organisatie, Nowzad, had verkregen voor personeel en dieren, van de premier. 

Johnson zei donderdag in Wales dat het Britse leger altijd prioriteit heeft gegeven aan mensen. “En dat was volkomen terecht”, aldus BoJo. “Deze nieuwe beschuldigingen zijn complete nonsens.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer over Boris Johnson

Video

Keuze van de redactie