Ex-wereldkampioene hink-stap-springen Olha Saladukha zet punt achter loopbaan

 

 ©  AP

Olha Saladukha heeft haar loopbaan beëindigd. Dat heeft de Europese atletiekfederatie, European Athletics, zondag bekendgemaakt. De 38-jarige Oekraïense was wereldkampioene en drievoudig Europees kampioene hink-stap-springen.

Bron: BELGA

Saladukha veroverde haar eerste Europese titel hink-stap-springen in 2010 in Barcelona. Ze won nog twee gouden medailles op het EK in 2012 in Helsinki en in 2014 in Zürich. De atlete uit Donetsk kroonde zich in 2011 in Daegu ook tot wereldkampioene hink-stap-springen. Ze won eveneens de bronzen medaille op de Olympische Spelen van Londen 2012 en op de wereldkampioenschappen van 2013 in Moskou. Ze was Europees indoorkampioene in 2013 en  vicewereldkampioene in 2014.

Vanaf 2015 moest ze afrekenen met verschillende blessures, al slaagde Saladukha er toch nog in om op het podium te komen door de bronzen medaille te winnen in 2019 op het EK indoor. In datzelfde jaar werd ze verkozen als lid van het Oekraïense parlement, wat haar er niet van weerhield om te blijven hink-stap-springen op het hoogste niveau. Ze nam vorig jaar opnieuw deel aan de Spelen van Tokio, haar laatste grote wedstrijd, waar ze twintigste werd.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Video

Keuze van de redactie