Acht maanden (!) oefenen en dan plots bingo: BMX’er gaat helemaal door het dak na waanzinnige trick

© Red Bull Pool Content

De Brit Kieran Reilly is voortaan de eerste atleet ooit die een ‘triple flair’ landde op zijn BMX. Dat zijn drie backflips en een halve twist. Niet zonder slag of stoot natuurlijk, want het kostte hem maar liefst acht maanden proberen.

Vincent Van Genechten

Nog maar 20 jaar is hij, Kieran Reilly. Maar als rijzende ster blijft hij de grenzen van de sport verleggen. Zoals deze bijvoorbeeld, toen hij als allereerste atleet ooit een triple flair landde op zijn BMX. Dat deed hij in Asylum Skatepark in Nottinghamshire na afzet van een zelfgemaakt ramp om exact de juiste snelheid te halen. Wat volgde waren drie backflips en een twist van 180 graden. Kieran deed er maar liefst acht maanden over om de trick te landen. Het resultaat is indrukwekkend.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Ik probeer constant om bestaande tricks te upgraden, te laten evolueren. Ik had echt mijn zinnen gezet op die triple flair. Tijdens het draaien is alles een blur. Je probeert vaste punten te spotten zoals het plafond of de foam pit of de landing om je rotaties te tellen. Je moet er echt je hoofd bijhouden. Het draait om focus en controle. Eenmaal ik die drie flips onder de knie had, ging het vrij vlot. Ik ben echt stoked”, aldus een dolenthousiaste Reilly.

Aangeboden door onze partners

Meer video

Hoofdpunten

Keuze van de redactie