Tom Pidcock begint bijna meteen na WK veldrijden aan wegseizoen, en start in Omloop Het Nieuwsblad

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Nog meer goed nieuws voor de organisatoren van de Omloop Het Nieuwsblad. Na eerder Wout van Aert en Peter Sagan vernamen we uit goede bron dat ook Tom Pidcock aan de start zal staan op zaterdag 26 februari.

Werner Bourlez

Tom Pidcock is sinds woensdag terug in België bij zijn coach en begeleider Kurt Bogaerts na twee weken stage in Spanje met zijn team INEOS Grenadiers. De Brit bereidde er ook het WK Veldrijden in het Amerikaanse Fayetteville voor, waar hij op 30 januari bij afwezigheid van Wout van Aert en Mathieu van der Poel start als topfavoriet.

Pidcock start deze zaterdag in de cross in Hamme (X2O Badkamers Trofee) en een dag later in de Wereldbekercross in Hoogerheide. Maandag vertrekt hij naar de States. Na het WK bereidt hij zich voor op het wegseizoen. Hij debuteert in de Ronde van de Algarve (16-20 februari) als aanloop naar het Vlaamse openingsweekend. De olympisch kampioen mountainbike rijdt zowel Omloop het Nieuwsblad als Kuurne-Brussel-Kuurne. Daarna volgen Strade Bianche, Milaan-Sanremo, Dwars door Vlaanderen, Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race, Brabantse Pijl, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen