Elise Mertens staat twee uur op de baan, maar plaatst zich voor tweede ronde Australian Open

Elise Mertens mag juichen op de Australian Open. 

Elise Mertens mag juichen op de Australian Open. ©  AP

Elise Mertens (WTA 26) heeft zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde van de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar. De Limburgse, het negentiende reekshoofd, won van de Russin Vera Zvonareva (WTA 91) in twee sets: 6-4, 7-5. De wedstrijd duurde 1 uur en 52 minuten.

Guillaume MaebeBron: BELGA

De 37-jarige Zvonareva (WTA 91) was in een ver verleden nog nummer 2 van de wereld en haalde onder meer de finale op Wimbledon en de US Open. In de tweede ronde wacht voor Mertens een confrontatie met Oceane Dodin (WTA 85) of Irina-Camelia Begu (WTA 64).

De 26-jarige Mertens sneuvelde de twee voorbije edities in Melbourne in de vierde ronde. In 2018 behaalde de Limburgse, met een plaats in de halve finales, haar beste resultaat Down Under. In het dubbelspel stak Mertens (WTA 4 dubbel) vorig jaar de eindzege op zak aan de zijde van de Wit-Russin Aryna Sabalenka. Deze jaargang vormt ze een tandem met de Russin Veronika Kudermetova.

 

 ©  BELGA

Mertens vreesde voor spierscheur

Nochtans kende onze landgenote geen zorgeloze voorbereiding op het eerste grandslamtoernooi van het seizoen. De Limburgse, die aan haar twintigste grandslamtoernooi begonnen is, had de voorbije weken te kampen met een kwetsuur aan het rechterdijbeen, maar benadrukte dat ze intussen weer pijnvrij kan spelen.

“Het gebeurde op training, net voor de Melbourne Summer Set”, vertelde ze dinsdag. “Ik liep naar een bal en plots voelde ik een stekende pijn. Ik vreesde dan ook meteen het ergste. Ook de dag nadien was er geen beterschap en ik vreesde voor een scheur. Uit de echografie bleek echter dat het om een verrekking ging, waar ik toch zeven à tien dagen last van had. Het verstoorde dus wel mijn voorbereiding, maar nu sta ik er weer en hoop ik op volle toeren te kunnen blijven doorgaan.”

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Elise Mertens

Video

Keuze van de redactie