Tanja Dexters veroordeeld voor handel in cocaïne, maar krijgt opschorting van straf

© Het Nieuwsblad

Tanja Dexters is veroordeeld voor het bezit van cannabis en handel in cocaïne. Ze werd wel vrijgesproken voor de handel in Viagra. De ex-miss België heeft een opschorting van straf gekregen, met een proeftijd van drie jaar. Haar vriend, Michaël P., werd volledig vrijgesproken. “Ik moet het vonnis nog inkijken en met mijn cliënt bespreken”, zegt de advocaat van de ex-miss, Kristof Benijts. “Het lijkt er wel op dat de rechtbank onze argumentatie heeft gevolgd.”

Bart Van den Langenbergh

Op 25 juni 2019 viel de politie voor een grootschalige huiszoeking de Jaguar-garage van Michaël P. in Herentals binnen. De speurders gingen op zoek naar drugs. Ook zijn privéwoning, die hij deelde met mediafiguur Tanja Dexters, en zijn Kia- en DAF-garage werden uitgekamd. Hetzelfde lot ondergingen K.V., medewerker van de garage, en een andere betrokkene. Ze werden geblinddoekt en geboeid naar het politiekantoor gebracht.

Dexters riskeerde een celstraf van 8 maanden, maar de advocaten van P. en Dexters pleitten voor een minder zware tenlastelegging. Volgens het parket ging het namelijk niet om een grootschalige verkoop, maar werden de drugs veeleer doorgegeven aan vrienden. “Ze gaan op zoek naar de Belgische Pablo Escobars, zonder bewijs”, klonk het eind vorig jaar. De aanleiding van de huiszoekingen was een proces-verbaal dat een maand eerder was opgesteld door Lokale Politie Neteland. “Daaruit werd afgeleid dat P. zich als tussenpersoon zou bezighouden met de verkoop van drugs, vanuit zijn Jaguar-garage”, zei procureur Veerle Van Gorp.

Maar de vriend van Dexters is dus vrijgesproken. Tanja Dexters zelf is wel veroordeeld.

LEES OOK. Voor vrienden regelde ze al eens een lijntje: hoe carrière van Tanja Dexters meer dan ooit in vrije val is beland

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer over Tanja Dexters

Video

Keuze van de redactie