Nederlandse actrice Truus Dekker (99) overleden

Truus Dekker 

Truus Dekker ©  RR

De Nederlandse actrice Truus Dekker is 8 januari op 99-jarige leeftijd overleden. Dat heeft producent Ellen Jens, die met haar bevriend was, vrijdag laten weten. Dekker werd vooral bekend dankzij de rollen die zij speelde in de televisieseries van Wim T. Schippers. Zij is in haar slaap gestorven.

jvhBron: BELGA

De actrice vertolkte in de jaren negentig vijftig afleveringen lang de rol van Nel van der Hoed-Smulders in de serie ‘We zijn weer thuis’. In de jaren tachtig speelde ze de rol van Loes de Wilde in ‘Op zoek naar Jolanda’, een andere serie van Schippers. Ook was zij lange tijd te zien als de moeder van Jaap Kooiman in de KRO-hit ‘Toen was geluk heel gewoon’.

Dekker studeerde in 1946 af aan de toneelschool. Ze begon haar acteercarrière in de jaren vijftig en zestig bij de Nederlandse Comedie en deed regelmatig werk voor radio- en televisieprogramma’s.

De actrice speelde ook kleine rollen in bioscoophits als ‘Turks Fruit’, ‘Soldaat van Oranje’ en ‘Spetters’. Na haar pensioen vertolkte Dekker nog wel eens bijrollen in hitseries als ‘Dokter Deen’, ‘Flikken Maastricht’ en ‘De Co-assistent’. Haar laatste tv-rol was in 2013, in de serie ‘Dokter Tinus’.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer over Nederland

Video

Keuze van de redactie