Ouders woedend nadat school shapewear aanraadt voor hun 13-jarige dochter

 

 ©  Shutterstock

Het leek een onschuldige brief, waarmee de 13-jarige Caroline dinsdag thuiskwam bij haar ouders in Southaven, Mississippi. Maar wat erin stond, heeft de school de voorbije dagen op haar grondvesten doen daveren. Tal van ouders reageren woedend omdat de brief oppert dat leerlingen shapewear dragen om zich beter in hun vel te voelen.

“Why do girls suffer from body image?” Dat staat bovenaan de brief die Caroline (13) dinsdag aan haar mama Ashley Heun gaf. Vrij vertaald: waarom worstelen meisjes met hoe hun lichaam eruitziet. Heun wist niet wat ze erin las, vertelt ze bij CNN. De brief heeft het over het zelfbeeld van meisjes en raadt ouders aan om ervoor open te staan om hun dochters “gezonde literatuur” en shapewear te geven.

Dat laatste is in het verkeerde keelgat geschoten bij Heun. “Ik heb de brief een paar keer moeten herlezen. Mijn eerste instinct was om naar de school te gaan en tegen iedereen te roepen.” In de plaats daarvan schreef ze haar zorgen van zich af op Facebook. “Het is al moeilijk om meisjes op te voeden in deze tijden met sociale media vol fillers en Photoshop”, schreef Heun. “Ze worden gebombardeerd met beelden van wat het ideale lichaam zou zijn.” De post ging viraal, en Heun kreeg enorm veel steun en likes van andere ouders.

(lees verder onder de brief)

Daar bleef het niet bij. Heun stuurde ook nog een e-mail naar directeur John Sartain. “De brief biedt mijn dochter shapewear aan. Zelfs als ze mij daarom zou smeken, zou het ik het haar niet geven. En nu moedigt u haar nog aan. Ik ben verbluft dat iemand opgeleid in kinderpsychologie kan denken dat dit een goed idee is.”

De twee ontmoetten elkaar woensdag. Tijdens dat gesprek verontschuldigde de directeur zich, en hij benadrukte dat de schrijvers van de brief de beste bedoelingen hadden. Het programma waar de brief rond draait is ondertussen geannuleerd.”

Meer videos

De hel breekt los in Schotland: bewoners bezorgd over gloeiende scheur in de grond

Neen, uw ogen bedriegen u niet, dit is wel degelijk een échte kat

En dan wordt Koen Wauters plots overstoken in de Dakar Rally... door een pick-up

Adele in tranen: zangeres zegt concertreeks in Las Vegas op laatste moment af

Argentijns dorp overspoeld door miljoenen kevers, maar de oplossing blijkt opvallend eenvoudig

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie