Dakar Classic in the pocket voor Mogno/Drulhon, status quo voor Koen Wauters

 

 ©  BELGA_HANDOUT

Met nog één etappe te rijden in de Dakar Classic mag het Franse duo Serge Mogno en Florent Drulhon (Landcruiser) de champagne koud zetten. In de stand zijn ze tot 226 strafpunten uitgelopen op hun landgenoten Arnaud en Adeline Euvrard. De derde plaats is voor de Spanjaarden Jesus Fuster Pliego en Juan Carlos Ramirez Moure (Mercedes).

Bron: BELGA

Zonder ongelukken winnen Mogno en Drulhon vrijdag de tweede Dakar Classic en treden ze in de voetsporen van hun landgenoten Marc Douton en Emilien Etienne (Sunhill).

Van Belgische zijde is er goed nieuws. Bij hun eerste deelname aan de Dakar Classic zijn Tom De Leeuw, Cédric Feryn en Bjorn Burgelman (Mercedes) op weg naar de zege bij de vrachtwagens. De Belgen namen de leiding over van een trio Spanjaarden die van de vijfde naar de dertigste plaats zijn gezakt. In de stand hebben ze 707 punten voorsprong op de tweede vrachtwagen.

Koen Wauters en Pascal Feryn (Toyota) blijven ook na de elfde etappe op de twaalfde plaats en vierde in hun klasse. Na het wegvallen van de Spaanse truck moesten ze op donderdag de Litouwers Valdas Valiukevicius en Paulius Kavaliauskas (Toyota) laten voorgaan. Het verschil met hen is slechts tien strafpunten.

 

 ©  BELGA_HANDOUT

Met wat geluk kunnen Erik en Tom Claeys (Toyota) de top twintig nog halen. Op donderdag zijn ze van de 24e naar de 22e plaats opgeschoven. Amy Lennert en Sara Carmen Bossaert (Porsche) zakken dan weer één plaats, van 36 naar 37. Delespeaux en Bertrand Droupsy (Volkswagen) zijn na afloop van etappe 11 58e. Michel Teerlinck en Patrick Lammens (Toyota) staan op plaats 63, net voor Rene Declercq en John Demeester (Bombardier), die 64e zijn.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Video

Keuze van de redactie