Tom Pidcock luistert naar zijn coach en laat anderen 500 bomen voor hem planten

Tom Pidcock gaat zondag niet zelf met bomen sleuren. 

Tom Pidcock gaat zondag niet zelf met bomen sleuren. ©  @Tompid

Tom Pidcock (INEOS Grenadiers) is in de winter van 2019-2020 begonnen met bomen te planten om de CO2-uitstoot die gepaard gaat met profwielrennen te compenseren. Daarvoor veilde hij oude truitjes. Pidcock doet dat nog steeds, maar luistert wel naar zijn coach, die hem gebood de bomen niet zelf te planten. Hij doet daarom een oproep naar helpende handen om een nieuwe reeks van 500 bomen te planten.

Michael Van Damme

In de winter van 2019-2020 begon Tom Pidcock met het planten van 250 bomen bij het wielerpark van Gravesend, ten oosten van Londen. De Britse renner wilde daarvoor zelf de handen uit de mouwen steken, maar kreeg een verbod van zijn coach, die vond dat Pidcock zich moest concentreren op trainen en rusten.

En dus werden de bomen geplant door zijn moeder en vriendin, met de hulp van vrijwilligers.

Pidcock doet nu opnieuw een oproep naar helpende handen voor een nieuwe boomplantactie. Zondag 16 januari zullen zijn vriendin en moeder opnieuw 500 bomen neerzetten in het parkje in Gravesend.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Tom Pidcock

Video

Keuze van de redactie