Via Tirreno en Waalse klassiekers naar zijn tweede grote ronde: Remco Evenepoel rijdt de Vuelta (en staat daar tegenover Pogacar)

Julian Alaphilippe en Remco Evenepoel: vrolijke vrienden op stage in Calpe. 

Julian Alaphilippe en Remco Evenepoel: vrolijke vrienden op stage in Calpe. © Photo News

Remco Evenepoel rijdt de Vuelta. De speerpunt van Quick-Step Alpha Vinyl bevestigde zo wat we eerder al aangaven. “Het staat voor negentig procent vast dat ik op 19 augustus in Utrecht aan de start sta.” Daar treft hij al zeker Tadej Pogacar (23), die maandagmiddag eveneens bevestigde. Verwacht wordt dat Primoz Roglic (32) in Spanje voor vier op een rij gaat.

Hugo Coorevits in Calpe

LEES OOK. Remco Evenepoel: “Ik heb al afgesproken met Wout van Aert, er is geen ruzie tussen ons”

“Het klopt dat het de laatste ronde van het jaar is, maar het is om mezelf doorheen het seizoen zo veel mogelijk koersperiodes te gunnen”, legt Evenepoel zijn keuze uit. “Ik wil me op een hoger niveau meten in koersen van één week. In de Tirreno of de Ronde van het Baskenland of de Ronde van Zwitserland, met zij die ik straks in de Vuelta tegenkom. Vandaar die rittenkoersen met bergen en een tijdrit in. De Ronde van Spanje begint met een ploegentijdrit, waarin we toch altijd vrij goed zijn. Er is ook een mooie individuele tijdrit. Omdat ik dit jaar de Ardennenklassiekers wil rijden, was de Giro geen optie. Ik heb ook altijd gezegd dat ik eerst een goede grote ronde wil rijden én uitrijden vooraleer ik naar de Tour ga. We vonden dat ik nog niet genoeg ervaring heb na de Giro van vorig jaar. Het kan zijn dat het in 2023 ook nog eens de Giro of de Vuelta wordt, want de Tour is qua nervositeit toch nog van een ander niveau.”

 

 ©  LAPRESSE

Klassement

Hoe hij de Vuelta qua klassement ziet, daar sprak Evenepoel zich nog niet over uit. “We kennen de samenstelling van de ploeg nog niet. Ik denk dat er sowieso een sprinter meegaat, zodat we geen ploeg zullen hebben die honderd procent voor het klassement gaat. Er komen sowieso rondekopmannen met veel sterkere ploegen voor het gebergte. De Vuelta is ook altijd heel lastig en heel warm. Ik hou daarvan, maar als ik zie hoe er vorig jaar in Spanje werd gekoerst, zullen het wel drie heel lange weken zijn geweest. Kom ik er goed uit, dan zeggen het WK en de Italiaanse koersen me iets. We zien dan wel.”

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Remco Evenepoel

Video

Keuze van de redactie