Nieuwe hybride Huyndai van Thierry Neuville onthuld: “Ik hou van nieuwe uitdagingen”

 ©  ISOPIX

Hyundai heeft maandag zijn i20 N Rally1, die behoort tot de nieuwe generatie van hybride rallywagens, onthuld. Thierry Neuville, de Est Ott Tänak, de Spanjaard Dani Sordo en de Zweed Oliver Solberg zullen vanaf volgende week achter het stuur van de auto zitten in de Rally van Monte Carlo, de eerste manche van het nieuwe WRC-seizoen.

Maarten DelvauxBron: BELGA

“Ik heb er altijd van gehouden om nieuwe avonturen te beginnen en nieuwe uitdagingen aan te gaan. En dat komt er nu aan met het nieuwe reglement”, vertelt Neuville, die net als Tänak het hele seizoen met de nieuwe bolide zal rijden. “In deze nieuwe periode zal iedereen zijn prestaties willen tonen, maar de betrouwbaarheid zal cruciaal zijn. We hebben veel vooruitgang geboekt met deze nieuwe Hyundai i20 N Rally1. Bij elke oefensessie voelde ik me meer op mijn gemak. Maar in het seizoensbegin zullen we nog veel moeten leren. Ik verwacht een spannend seizoen, maar er zullen hoogtes en laagtes zijn voor iedereen.”

Vorig seizoen eindigde Neuville op de derde plaats in het WRC-kampioenschap, achter de Toyota’s van de Fransman Sébastien Ogier en de Welshman Elfyn Evans.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen